Omkeuren/WOK-melding

Het omkeuren van uw scooter is bij ons mogelijk, wij kunnen een snorscooter omkeuren naar een bromscooter. Daarbij helpen wij u als u een WOK melding heeft, wij maken uw scooter keuringsklaar. Klik op de knoppen hieronder voor meer informatie.

”Per 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op een snorfiets verplicht.”

N.B. Een WOK-melding vervalt bij omkeuring via de RDW!


Omkeuren van uw scooter

Prijs: €75 – €105 + 20% korting helmen

Het omkeuren is zo gedaan.. toch? Het proces wat voor de omkeuring plaatsvind, verschilt per scooter. De meeste scooters zullen voor een groot deel aan de, door de RDW, gestelde eisen voldoen. Vaak zal alleen de snelheid het probleem zijn, maar dit is simpel op te lossen. 

Omkeuren van snor- naar bromscooter – €75
Wij zijn bevoegd om snorscooters om te keuren naar bromscooters, de omkeuring vindt plaats bij ons op locatie. U kunt bij ons op locatie wachten tijdens het omkeuren of u laat de scooter achter en haalt het op een later moment op. Het omkeuren kost ongeveer 45 minuten, dus als u wilt wachten bij de keuring bent u ongeveer een uur kwijt. Wij hebben leuke boekjes om door heen te bladeren en een tafel waaraan u rustig kunt zitten. Dit kan onder het genot van een lekker warm drankje zoals thee, koffie, chocomel enz. Als uw scooter niet wordt goedgekeurd, kunt u binnen een week de scooter terugbrengen voor een gratis herkeuring. Ook kunt u de afkeuringspunten bij ons laten repareren, dan zal de scooter z.s.m. herkeurd worden. 

Kenteken en montage- €30
Als de scooter is goedgekeurd, moet de blauwe kentekenplaat vervangen worden door een gele. Het kenteken moet hiervoor op een gele plaat gedrukt worden. Wij bieden de service dit voor u te regelen, wij verzorgen de nieuwe kentekenplaat en de montage hiervan. De kosten voor het laten drukken van een kentekenplaat zijn €15,77, wij vragen u €5,- extra voor de service en montage van de kentekenplaat. 

Omkeuring – 20% korting op helmen
Als u de scooter bij ons wordt gekeurd, krijgt u bij ons 20% korting op een nieuwe helm. De helmen die wij verkopen zijn altijd goedgekeurde- en veilige helmen.

WOK-melding 

Prijs: €20 – €95

Een WOK-melding, wat betekend dat precies? Een WOK-melding staat simpelweg voor Wachten op Keuring. Dit betekend dat de scooter niet voldoet aan de gestelde eisen omtrent scooters. Het kan zijn dat de scooter harder rijdt dan de toegestane snelheid, maar ook als je bandenprofiel niet goed is of de verlichting/claxon niet werkt. Indien je een WOK-melding hebt op uw scooter, mag u niet meer op de scooter rijden totdat de scooter herkeurd en goedgekeurd is.

Controle gestelde eisen RDW – €20

Wij controleren of uw scooter keuring klaar is en verzorgen problemen waardoor niet aan de eisen voldaan wordt. Indien er mankementen zijn waardoor de scooter niet voldoet aan de eisen, zal dit worden vermeldt bij de klant. In overleg worden er dan onderdelen/zaken gerepareerd of vervangen*.
*Indien er extra werk verricht dient te worden, wordt dit in meerdering gebracht.  

Transport naar keuringsstation – €75

De kosten van het transport naar een RDW keuringsstation zijn €75,-. Indien de scooter klaar is voor de keuring, regelen wij het transport van en naar het keuringsstation. Bij het keuringsstation moet de eigenaar van de desbetreffende scooter aanwezig zijn. De eigenaar moet zich legitimeren en het kentekenbewijs tonen. Ook dient de herkeuring en tenaamstelling betaald te worden door de eigenaar (€77,10).
Als de keuring is afgerond, verzorgen wij het transport terug naar onze werkplaats.