Onze services

Allround Scooters biedt u verschillende services, hieronder staan alle services die wij bieden.
Voor verdere inhoudelijke informatie, klik op de ”meer informatie” knop.

ONDERHOUDSSERVICE KLEIN

Kleine onderhoudsbeurt zodat alles weer als een zonnetje loopt. Ook zal er advies gegeven worden over eventuele reparaties. 

ONDERHOUDSSERVICE GROOT

Bij een grote servicebeurt wordt bijna alles aangepakt. Vooral onderdelen die na een aantal kilometers versleten zijn, worden goed nagekeken.

ZOMER/WINTER CHECK

Geschikt voor scooters die vooral in de winter worden weggezet en in de zomer wordt gebruikt. Deze check zorgt ervoor dat de scooter weer prettig rijdt en niet voelt alsof het lange tijd heeft stilgestaan.

REPARATIESERVICE

Wij kunnen u met veel schade helpen, van motorische schade tot optische schade. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen, zo kunt u weer zo snel mogelijk de weg op.

BANDENSERVICE

Allround Scooters helpt u met alles omtrent een band. Zowel het monteren van een nieuwe band, als het proppen van een lekke band is geen enkel probleem.

SYLING & TUNING

Liever uw scooter iets sneller laten lopen zodat u sneller van A naar B bent? Of liever een andere kleur op uw scooter?
Wij zorgen ervoor dat u tevreden bent met uw scooter.

Onderhoudsservice klein

Vanaf €45,-

Bij de kleine onderhoudsservice wordt gekeken of de bougie en de olie vervangen dienen te worden. Verder wordt de staat van de V-snaar, de vario rollen en de geleider gecontroleerd, daarna wordt bekeken of het luchtfilter vervangen moet worden. De banden worden op de spanning en profiel diepte gecontroleerd, tot slot wordt de staat van de remblokken bekeken.

De onderhoudsservice klein kost minimaal €45, indien uw scooter helemaal in orde is betaalt u niks extra’s. Zo wordt er voorkomen dat u voor onderdelen betaald, terwijl deze nog niet aan vervanging toe zijn. Indien er onderdelen vervangen dienen te worden, wordt dit in overleg gedaan met de eigenaar van de scooter. De onderdelen die vervangen worden, zullen extra in rekening gebracht worden.

Onderhoudsservice groot

Vanaf €70,-

Bij de onderhoudsservice groot pakken we het iets grondiger aan dan bij de onderhoudsservice klein
Bij een grote onderhoudsservice worden er meerdere onderdelen gecontroleerd en sommige vervangen. Enkel de extra handelingen (t.o.v. onderhoudsservice klein) worden hier beschreven. Bij deze onderhoudsservice worden de kleppen gesteld (bij 4-takt), de motorolie en bougie wordt vervangen. Tot slot wordt het balhoofd op speling gecontroleerd. 

De onderhoudsservice groot kost minimaal €70, indien uw scooter helemaal in orde is betaalt u niks extra’s. Zo wordt er voorkomen dat u voor onderdelen betaald, terwijl deze nog niet aan vervanging toe zijn. Indien er onderdelen vervangen dienen te worden, wordt dit in overleg gedaan met de eigenaar van de scooter. De onderdelen die vervangen worden, zullen extra in rekening gebracht worden.

Zomer/winter check

Vanaf €25,-

Bij de zomer/wintercheck wordt simpelweg alles gecontroleerd wat nodig is om veilig de weg op te kunnen. Zo is het van belang om een goede bandenspanning en bandprofiel te hebben, natuurlijk worden de remmen ook grondig nagekeken.

Verder wordt de motor- en vertandingolie gecontroleerd, dit is het meest belangrijk voor de scooter zelf. Indien u niet zeker weet of er nog genoeg olie in het motorblok zit, raden wij aan er niet op te rijden. Als er namelijk te weinig/geen olie in het motorblok zit, dan is de kans groot dat u schade aan het motorblok aanbrengt. Tot slot wordt de verlichting gecontroleerd, zelfs de knipperlichten. Ook zal de schokbreker en de balhoofdspeling gecontroleerd worden, dit is puur voor uw comfort.

De zomer/winter check kost minimaal €25, indien uw scooter helemaal in orde is betaalt u niks extra’s. Zo wordt er voorkomen dat u voor onderdelen betaald, terwijl deze nog niet aan vervanging toe zijn. Indien er onderdelen vervangen dienen te worden, wordt dit in overleg gedaan met de eigenaar van de scooter. De onderdelen die vervangen worden, zullen extra in rekening gebracht worden.

Bandenservice

Allround Scooters helpt u met alles omtrent een band. Bijvoorbeeld bij een versleten- of kapotte band leggen wij een gloednieuwe band er voor u op, of als uw band lek is, kunnen wij de band proppen. Dit houdt in dat we het gat in uw band dichten met een propje, dit zorgt ervoor dat uw band (tijdelijk) niet meer leeg loopt. Het ventiel wordt altijd vervangen bij het vervangen van de band. Alle soorten banden zijn te koop; crossbanden, zomerbanden, all-season banden en winterbanden.

Het proppen van een band kost €5, het verwisselen/vervangen van band kost €5 excl. band.

Reparatieservice

Een kapotte scooter of een beschadigde scooter is natuurlijk geen pretje en ook heel vervelend.
Wij proberen bij schade u zo snel mogelijk te helpen, neem daarvoor ook zo snel mogelijk contact met ons op. Als er bijvoorbeeld iets mis is met het motorblok, is het van belang dat er niet meer met de scooter gereden wordt. Indien u dat wel doet, kan u ergere schade veroorzaken. Bij bijvoorbeeld schade aan optische onderdelen (het plaatwerk, windscherm, spiegels) kunt u ook bij ons terecht.

Wij reparen niks zonder u toestemming, wij contacteren u altijd voordat wij iets repareren.
Het kan zo zijn dat u de reparatie te duur vindt of het niet nodig vindt. In dat geval wordt er in iedergeval onderzoekskosten gerekend. Dit hangt af van de duur van het onderzoek. Indien u akkoord gaat met de reparatie, vervallen de onderzoekskosten.

Tuning & Styling

Het tunen van een scooter is een groot begrip. Het tunen van een scooter kan alleen visueel of alleen motorisch zijn, maar ook beide. 

Bij het stylen van uw scooter kunt u denken aan een windscherm, led-verlichting, nieuwe kappen, stickers etc. Zo kunt u uw scooter naar uw smaak maken.

Het tunen van uw scooter kan door middel van een grotere cilinder, andere vering, snellere CDI of bijvoorbeeld een begrenzer. Met het tunen kunt u bijvoorbeeld de scooter heel sportief maken, maar ook comfortabeler. U kunt namelijk ook uw scooter sneller laten optrekken tot de max snelheid, dit zorgt vaak voor meer comfort en minder irritatie.

Indien uw scooter te hard rijdt en deze wilt begrenzen, kunt u ook bij ons terecht. Wij kunnen u helpen zoeken voor een goede begrenzer en deze voor u installeren. Bij de begrenzer is het mogelijk om de begrenzing eraf te halen om vervolgens het volle vermogen te gebruiken, maar ook om netjes de max. snelheid te rijden.